REPORTÁŽ: Praženie kávy je trochu umenie a trochu chémia. Mletú nebudeme predávať nikdy, odkazuje majiteľ Coffeeinu
Našim zákazníkom príde už v utorok alebo v stredu káva, ktorú sme upražili v pondelok. Veľa ľudí si to na tom zakladá. Ale aj káve prospeje, keď sa trošku odstojí, hovorí majiteľ Peter Szabó.
V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.

REPORTÁŽ: Praženie kávy je trochu umenie a trochu chémia. Mletú nebudeme predávať nikdy, odkazuje majiteľ Coffeeinu
Našim zákazníkom príde už v utorok alebo v stredu káva, ktorú sme upražili v pondelok. Veľa ľudí si to na tom zakladá. Ale aj káve prospeje, keď sa trošku odstojí, hovorí majiteľ Peter Szabó.
V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.

Šahy sú mestečko na juhu Slovenska, tesne na hraniciach s Maďarskom. Rodisko otca piešťanských kúpeľov Ľudovíta Wintera ukrýva tajomstvo, ktoré vonia aj bratislavskej kaviarni.
Prichádzame k menšej budove, ktorá sa skrýva za dvorom železiarne. Vo vstupnej izbe je v teplý jarný deň príjemne chladno. O stenu sa opierajú jutové vrecia plné zelených kávových zŕn s trochu trpkou vôňou.
Nápisy na nich prezrádzajú, odkiaľ káva prišla. My si to však necháme vyrozprávať od Petra Szabóa, zakladateľa pražiarne Coffeein. Na portáli Disrupter otvárame dvere do zaujímavých slovenských firiem. Ak sa ti naša práca páči, môžeš ju podporiť tým, že sa pridáš do klubu Refresher+. Získaš aj prístup ku všetkým exkluzívnym článkom.
Prechádzame popri pražiacom stroji, ktorý je v tejto chvíli ticho. Peter sa pohotovo pýta, akú kávu pijeme, a zvŕta sa okolo mlynčeka. Dá nám ochutnať zo vzácnej odrody Geisha z Kolumbie. Filtrovaná káva je ľahká a svieža. Hádame, aké podtóny v nej môžeme cítiť. „Je veľmi ovocná, citrusová, až mandarínková,“ zhodujeme sa. Podobný profil je napísaný aj na obale.

Ako chutí symfónia z pralesa
Kým pijeme, Peter Szabó rozpráva o svojej poslednej dobrodružnej ceste. Vydal sa na západ Hondurasu za Josém, majiteľom farmy a spracovateľskej stanice na kávu. V Hondurase je José doslova celebritou.
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Ako a prečo sa praží káva.
- Akú kávu majú Slováci najradšej.
- Prečo veľké spoločnosti svoju kávu prepražujú.
- Ako dlho vydrží káva čerstvá.
- Čo sa stalo s kaviarňou Coffeein.
V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.