hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Rozhovory

Slováci vyrábajú špecializované roboty. Ak chcú naše firmy konkurovať Číne, musia viac automatizovať (Rozhovor)

Podľa zakladateľov firmy Rossum Integration, ktorá vytvára riešenia pre automatizovanie výroby, sú dnešné možnosti umelej inteligencie praktický nekonečné.

Martina Havranová
27. 10. 2022 16:30 Čas čítania: 7:16
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Rozhovory
0
Martina Havranová
27. 10. 2022 16:30
Čas čítania: 7:16

Slováci vyrábajú špecializované roboty. Ak chcú naše firmy konkurovať Číne, musia viac automatizovať (Rozhovor)

Podľa zakladateľov firmy Rossum Integration, ktorá vytvára riešenia pre automatizovanie výroby, sú dnešné možnosti umelej inteligencie praktický nekonečné.

Martina Havranová
27. október 2022, 16:30
Čas čítania: 7:16
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Sleduj Disrupter, nech ti nič neujde z podnikateľského sveta:
disruptersk na Instagrame
Disrupter SK na LinkedIn

Človek má mozog používať kreatívne a nie robiť repetitívnu robotu, z ktorej sa raz zblázni. V dnešnej dobe sa dá automatizovať takmer každý sektor, hovoria zakladatelia spoločnosti Rossum Integration. Ich riešenia automatizácie výroby vyhľadáva stále viac firiem.


Na začiatku cesty ich firmy boli len traja – Maroš Černý, Ivan Zelíska a Filip Fraňo, aktuálne spoločnosť tvorí okolo 50 zamestnancov a pomaly sa rozširujú aj na trhy do ďalších krajín. 

 

Na Refresheri ti pravidelne predstavujeme inšpiratívnych ľudí, ktorí dosiahli výnimočné úspechy a podarilo sa im vybudovať biznis, ktorý pomaly posúvajú aj za hranice Slovenska. Aby sme to mohli robiť aj naďalej, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, kde získaš neobmedzený prístup k exkluzívnym článkom.


Ako by ste laikovi vysvetlili, čo vytvára vaša spoločnosť? 

FF: Náš produkt je náhrada náročnej alebo opakujúcej sa a niekedy až nudnej práce človeka za prácu robota alebo umelej inteligencie. Som toho názoru, že človek má mozog používať kreatívne a nie robiť repetitívnu robotu, z ktorej sa raz zblázni. 

 

Trojica zakladateľov frimy Rossum Integration. Zľava doprava: Maroš Černý   Filip Fraňo a Ivan Zelíska.
Trojica zakladateľov frimy Rossum Integration. Zľava doprava: Maroš Černý Filip Fraňo a Ivan Zelíska. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

 

Samozrejme, pri automatizácii sa snažíme aj o vyššiu efektivitu a produktivitu. Robot alebo stroj neodchádza na PN, nedostane koronavírus a ani nepotrebuje dovolenku. Pracuje 24 hodín denne, sedem dní v týždni. 

 

Čo všetko sa dnes dá v rámci výroby automatizovať?

MČ: V súčasnej dobe môžem povedať, že takmer všetko. A nebavíme sa iba o priemyselnej výrobe. Umelá inteligencia, čo je tiež automatizácia, sa využíva aj pri právnických službách, kde dokáže vyhodnotiť výsledky súdnych sporov. Automatizované môžu byť aj školiace procesy, telefónne ústredne alebo triedenie odpadu. Naozaj všetko.


FF: My sme vytvorili aj vlastného robotického baristu, ktorého máme na autobusovej stanici Nivy. Ak spomínam gastrosektor, aj napríklad pizza alebo hotdogy sa dajú vyrábať plne automaticky.

 

Umelá inteligencia v našom ponímaní predstavuje nahradenie rozmýšľania človeka.

 

IZ: Veľký priestor na automatizáciu vzniká v službách. Po pandémii čelí gastrosektor obrovskému nedostatku pracovnej sily, či už ide o barmanov alebo čašníkov. Ľudia, ktorí v ňom pôvodne pracovali, si počas lockdownov museli nájsť inú prácu a niektorí sa už nevrátili späť. 

 

MČ: Podobne sú na tom aj letiská. Tiež boli počas pandémie zatvorené alebo fungovali obmedzene. Ľudia, ktorí na nich pracovali, teda tiež odišli. Mnoho z letísk preto pristúpilo k automatizácii, či už ide o prácu, ako je napríklad odvoz batožiny alebo jej triedenie. Automatizácia si v takom rozmere vyžaduje prerobenie celých terminálov. 


FF: Okrem automatizovanej výroby vytvárame aj technológie umelej inteligencie. Vyrobili sme napríklad prístroje, ktoré dokážu monitorovať čistotu prepraviek alebo kontrolovať kvalitu povrchov s presnosťou na mikrometre.

 

Na začiatku trojica zakladateľov zastávala takmer všetky funkcie vo firme. Dnes má spoločnosť okolo 50 zamestnancov.
Na začiatku trojica zakladateľov zastávala takmer všetky funkcie vo firme. Dnes má spoločnosť okolo 50 zamestnancov. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková


MČ: Umelá inteligencia v našom ponímaní predstavuje nahradenie rozmýšľania človeka. Vďaka nej môžeme využiť milióny dát, ktoré merajú to, ako sme sa my ľudia rozhodovali v podobných situáciách. Na základe nich si prístroj dokáže vyhodnotiť, ako by sa mal správne rozhodnúť, ak rieši rovnakú situáciu.


Pamätáte si na konkrétny projekt, ktorý považujete za svoju najväčšiu výzvu? 

MČ: Bola to určite automatizácia Zvolenskej mliekarne. Vzali sme projekt, kde sme automatizovali tri robotické linky a vytvárali dve paletizačné riešenia. Mnoho konkurenčných firiem od tohto projektu dalo ruky preč, pretože tu bolo veľa faktorov, v dôsledku ktorých bol projekt komplikovaný. 

Bol to zaujímavý projekt, pri ktorom sme sa natrápili, ale zároveň aj veľa naučili. Posunul nás o úroveň vyššie a na základe neho sme stavali ďalšie projekty. Bol to jeden z posledných projektov, keď sme vo firme ešte nemali projektového manažéra, a tak sme robili takmer všetko my traja. Strávili sme tam extrémne veľa hodín.


FF: Ja som tam dokonca aj spával (smiech).

 

MČ: Jeden obchodný reťazec mal v tom čase veľkú kampaň na jogurty zo Zvolenskej mliekarne. Náš stroj z istých dôvodov práve nebol v prevádzke, a tak sme do výroby museli zapojiť naše priateľky a jogurty sme mixovali ručne.


FF: Aj vďaka tomu sme zistili, že ony pracovali neefektívne. To, čo sme my stihli urobiť za tri hodiny aj s prezliekaním sa, ony robili osem hodín.


Z ktorých segmentov výroby pochádzajú vaši klienti?

MČ: Začínali sme v automobilovom sektore, ktorý bol v roku 2017 relatívne silným trhom. Počas pandémie sme sa zamerali na potravinárstvo a aktuálne predstavuje najväčší podiel z našich projektov.

 

Projekt ako Volvo je niečo, čo nakopne celý región. Rovnako ako aj závod Bosch, ktorý má stáť pri Prešove.


Ďalším silným segmentom je energetika. Či už ide o výrobu ložísk pre veterné elektrárne alebo chladiče. Myslím, že dôraz, ktorý sa kladie na európsku dohodu Green Deal, ktorá nás zaväzuje k ekologickejšiemu fungovaniu, nás posunie vpred.

 

Aktuálna doba, za ktorú dokáže firma vytvoriť automatizované riešenie, sa natiahla na 50 týždňov.
Aktuálna doba, za ktorú dokáže firma vytvoriť automatizované riešenie, sa natiahla na 50 týždňov. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková


Narastá stále záujem o automatizáciu výroby?

MČ: Myslím, že najbližších desať rokov bude rásť minimálne tak rýchlo ako doteraz, ak nie ešte viac. Pokiaľ budú chcieť byť slovenské firmy konkurencieschopné napríklad v porovnaní s výrobou v Číne, budú musieť jednoznačne automatizovať.


Fungujete len na Slovensku alebo máte medzi klientmi aj zahraničné firmy?

IZ: Minulý rok sme otvorili pobočku v Českej republike, keďže sme na tomto trhu videli veľký potenciál. Prvého zákazníka z Česka sme mali v roku 2020. Ak by som to mal vyjadriť v číslach, tak slovenský trh tvorí 80 percent našej výroby a 20 percent predstavuje český.


MČ: Českú pobočku by sme chceli časom posúvať ďalej. Chceli by sme, aby na nej prebiehalo aj tvorenie návrhov. Zatiaľ zabezpečuje len obchodný styk a všetko navrhovanie a programovanie prebieha stále zo Slovenska. 


Rozmýšľame aj o vstupe na ďalšie trhy, ako je Nemecko alebo Maďarsko, ale predpokladáme, že v týchto krajinách by sme zatiaľ fungovali len na báze obchodných pobočiek a výroba by fungovala u nás na Slovensku. 


FF: Ďalšou možnosťou rozšírenia je aj otvorenie kancelárie v Košiciach. Región sa stáva zaujímavým vďaka projektu Volvo, ktorý sa má začať stavať v najbližších rokoch.

 

Firma Rossum Integration sa pomaly rozrastá aj na český trh a plánuje vstup do ďalších krajín.
Firma Rossum Integration sa pomaly rozrastá aj na český trh a plánuje vstup do ďalších krajín. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková


Je Volvo projektom, ktorý môže priniesť aj vašej firme viac klientov? 

MČ: Určite áno, hlavne ak ide o okolité firmy. Spoločnosti budú musieť rozširovať svoje kapacity, aby stíhali vyrábať komponenty pre Volvo, a preto budú prirodzene vyhľadávať možnosti automatizácie výroby.


FF: Projekt ako Volvo je niečo, čo nakopne celý región. Rovnako aj závod Bosch, ktorý má stáť pri Prešove. Je to obrovská príležitosť pre všetky firmy. 

 
Ako dlho trvá proces, odkedy prídete prvýkrát do výroby až po moment, kým dodáte hotové automatické riešenie?

FF: Závisí od konkrétneho projektu. Pred začiatkom pandémie to bolo zruba 20 až 30 týždňov. Lehota dodania sa aktuálne dosť predĺžila a natiahla sa až na 50 týždňov. 

 

Je súčasťou automatizácie výroby aj školenie zamestnancov?

FF: Samozrejme. Školíme ľudí, ktorí budú so strojom pracovať. Nielen operátorov výroby, ale aj údržbárov. 


MČ: Po školení navyše prebieha ročný alebo dvojročný servis. S klientmi sme neustále v kontakte pre prípad, že by stroj nefungoval alebo by nastali iné komplikácie. Niektoré problémy dokážeme vyriešiť cez telefón, ale ak to nie je možné, robíme výjazd a problémy riešime priamo na prevádzke u zákazníka.

 

 

Vaši klienti teda nepotrebujú technologické vzdelanie na to, aby dokázali pracovať s vašimi robotickými riešeniami?

MČ: Naše stroje obsluhujú ľudia, ktorí predtým napríklad paletizovali kartóny. Riadenie zariadenia musíme prispôsobiť aj úrovni toho, kto s ním bude pracovať, a prístroj musí byť vytvorený tak, aby ho dokázal ovládať aj operátor výroby, ktorý predtým robil naozaj najzákladnejšiu prácu. 


IZ: Samozrejme by vo firme mal byť nejaký technik, ktorý dokáže urobiť aspoň základnú údržbu.


Ak porovnáme ľudskú prácu s automatizovanou, môžeme povedať, že roboty dokážu pracovať rýchlejšie a presnejšie?

FF: Ak ideme niečo automatizovať, sledujeme, čo robí operátor. Nesnažíme sa vymyslieť nové postupy, ale držať sa pôvodného postupu. Robot je však presnejší. 

 

Je úlohou manažmentu firiem, aby svojim ľuďom vysvetlili, že hlavnou úlohou automatizácie nie je nahradiť ich prácu, ale využiť ich čas zmysluplnejšie.


MČ: Dokonca sa nám stáva, že po zavedení automatizovanej výroby naši klienti zistili, že ich pôvodné výrobky sú nepresné a ich výrobu rozbiehali nanovo na automatizovanej linke s väčšou presnosťou.


IZ: Tolerancia chýb pri automatizovanej výrobe je totiž omnoho nižšia ako pri tej ľudskej.


Máte dáta o tom, koľko času dokáže ušetriť automatizovaná výroba v porovnaní s tou ľudskou?

FF: Napríklad pri jednom projekte, kde sme automatizovali paletizáciu, sme prácu, ktorú robil človek dve hodiny, nahradili strojom, ktorý to dokázal urobiť za 44 minút.


MČ: Závisí od konkrétneho projektu. Niektorí zákazníci majú dopredu naprojektované časy, ktorých sa držíme. Pri iných zase čas nie je vôbec dôležitý, no zaujíma ich stabilizovanie kvality výrobkov. Napríklad, ak ide o zváranie. Pri ručnom zváraní dochádza k oveľa väčšiemu množstvu chýb, ako keď zvára robot.

Stretávate sa s tým, že zamestnanci firiem, pre ktoré vytvárate automatizovanie výroby, sa boja, že pre vašu technológiu prídu o prácu?

MČ: Stretávame sa s tým pomerne často. Ľudia sa cítia kvôli automatizovaniu výroby ohrození. Veľmi zriedka sa deje, že by v takom prípade zamestnanci dostali výpovede. Zväčša sú presúvaní na miesta, kde má ich práca väčší zmysel. Na našom trhu práce je dlhodobý problém s nájdením kvalitných a šikovných zamestnancov. 


IZ: V lepšom prípade sa stretávame s tým, že operátori výroby sa zaujímajú o novú technológiu a chcú sa s ňou naučiť pracovať. 

 

V Čechách je na univerzitách systém postavený úplne inak. Študenti na nich riešia projekty od obchodnej stratégie cez marketingovú stratégiu a predaj.


MČ: Je úlohou manažmentu firiem, aby svojim ľuďom vysvetlili, že hlavnou úlohou automatizácie nie je nahradiť ich prácu, ale využiť ich čas zmysluplnejšie. Nechceme tvrdiť, že automatizácia nikdy nepriniesla aj znižovanie stavov zamestnancov. Rozhodne však nie je pravidlom, že ak sa zavedie automatizácia, automaticky sa prepustí nejaké percento ľudí.

 

Podľa zakladateľov spoločnosti sa často zamestnanci cítia ohrození kvôli automatizovaniu výroby.
Podľa zakladateľov spoločnosti sa často zamestnanci cítia ohrození kvôli automatizovaniu výroby. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková


Koľko je na Slovensku firiem, ktoré sa zaoberajú automatizáciou výroby tak ako vy? 

MČ: Máme informáciu, že ich je zhruba päťdesiat, čo je relatívne dosť na náš trh. Nefunguje to však tak, že by sme si s konkurenciou hádzali polená pod nohy. Práve naopak, s mnohými z nich spolupracujeme na projektoch. 


Hovorí sa, že Slovensko je bohaté na mladé technologické spoločnosti. Je to vďaka tomu, že máme kvalitné vysoké školy v rámci technického vzdelania?

FF: Nemyslím si, že by to bolo vďaka kvalitnému školstvu. Zväčša je to o šikovných jednotlivcoch, ktorí sa už počas štúdia zaujímajú o technológie a prax. 


MČ: Samotná vysoká škola človeka nepripraví na profesionálny život dostatočne. Ak zamestnáme absolventa, ktorý počas vysokej školy nikde nepracoval, zväčša s ním začíname úplne od nuly. 


IZ: Napríklad náš hlavný programátor ani nemá vysokú školu.


Čiže ak hľadáte nejakého nového človeka, uprednostníte niekoho so skúsenosťami pred niekým, kto donesie diplom?

MČ: Ani diplomy, ani jazykové znalosti u nás zatiaľ nie sú rozhodujúce. Prioritou je pre nás to, aké skúsenosti si človek so sebou prinesie.


FF: Už na pohovore je vopred jasné, či niekoho tá práca reálne zaujíma alebo len hľadá nejakú voľné pracovné miesto.


IZ: Človek môže mať červený diplom, ale ak počas vysokej školy nezískal ani hodinu praxe, je z neho len teoretik.


MČ: Myslím, že v našom školstve chýba výučba kritického myslenia. Človek by mal rozumieť tomu, prečo niečo robí, a nemal by iba čakať na povely nadriadeného. Navyše chýbajú predmety, kde by sa mladí ľudia naučili odprezentovať. 


V Čechách je na univerzitách systém postavený úplne inak. Študenti na nich riešia projekty od obchodnej stratégie cez marketingovú stratégiu a predaj. U nás je všetko stále zamerané na teoretickú časť. Chápem, že je dôležitou, ale z našich škôl potom vychádzajú ľudia, ktorí nie sú pripravení na prax.

 

 

Upozorniť na chybu - ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Refresher/Paulína Ščepková
NAHOR
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy Rozhovory
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Viac